maandag, juni 25

NK BBQ 2012 - het verdict


Zelden zo slecht voorbereid aan de dag gekomen van een wedstrijd als gisteren onze derde deelname van het Nederlandse Kampioenschap Barbecue. Akkoord, tussen pot en pint waren we wel overeengekomen wat we zouden maken, maar wegens omstandigheden bleef het bij theorie, van oefenen was niet veel in huis gekomen.

Na wat voorbereidend werk op zaterdag en een nachtelijke vergadering van zo'n 2 uur hadden we 5 blaadjes papier met daarop telkens een schets van wat er op het bord moest komen. Ik ga die schetskes koesteren want ondanks de beenharde concurrentie - en er waren nogal wat teams om schrik van te krijgen - mochten we toch maar mooi weer enkele keren het podium op. Wat zeg ik? Voor het derde jaar op rij kwamen we als eindoverwinnaar uit de bus!


Qlinaria NK 2012 - © Bart Althuizen

De titel Nederlands Kampioen 2012 ging naar de vrienden van de Lowland Smokers, die een tweede plaats in het eindklassement wisten te veroveren. Dat is twee plaatsjes beter dan vorig jaar, en progressie die ons volgend jaar wel eens de kop kan kosten. We gunnen ze het van harte, maar gaan het hen uiteraard niet gemakkelijk maken.

Geen opmerkingen: