woensdag, december 29

Qlinaria 2010 - een mooi jaar!

Laten we het jaar maar eens mooi afsluiten, en wel met een terugblik op 2010.

Ergens in mei 2010 was het exact een jaar geleden dat Qlinaria het levenslicht zag. Dit jaar was dan ook het eerste volledige werkjaar van ons barbecueteam en we moeten zeggen, het was een mooi jaar.

In juni namen we, ter voorbereiding van het Belgisch Kampioenschap Barbecue, deel aan het Nederlands Kampioenschap. Zonder verwachtingen of noemenswaardige voorbereiding wachtte ons een weekendje plezier in het verre Bennekom. De Landlevendagen mochten maar blij zijn met de aanwezigheid van het NK, wij waren dan weer in de wolken met onze drie behaalde podiumplaatsen. (1ste plaats dessert, 2e plaats rundsgerecht, 3e plaats kipgerecht) Kers op de taart was het feit dat we in het algemene klassement iedereen het nakijken gaven. Een prijs wonnen we er niet mee, een opsteker voor het team was het wel!

Eind augustus mochten we op het Belgische Kampioenschap nog eens ons beste beentje voorzetten. Meer geroutineerde teams dus ook meer concurrentie. Onze hoogste notering was een derde plaats voor het varkensgerecht, nota bene een gerecht dat pas de dinsdag voor het kampioenschap een beetje vorm kreeg. Het dessert strandde op een vierde plaats, het visgerecht belandde nog net in de top 10, en ook wat de ambiance betrof konden we met de grote jongens mee. De uiteindelijke 5de plaats in de eindrangschikking was onverhoopt, maar wel mooi meegenomen.

Beide wedstrijdresultaten werden opgenomen in de ranglijst van de World Barbecue Association ofte WBQA, waardoor we 2010 mogen afsluiten als vice wereldkampioen! Met onze tweede plaats op de wereldranglijst - we beseffen uiteraard dat daar bloemen noch kransen aan vasthangen - moeten we dus enkel 'Barbecueteam Matthias' uit Gistel voor ons dulden. Absurd!

En dan was er nog een kookwedstrijdje in het Leuvense, waar een beperkte delegatie van Qlinaria het mooie weer trachtte te maken. Onze felgesmaakte 'paling in't groen' haalde een eerste plaats, het hapje een derde plaats en op het einde van de rit eindigden we mooi derde.

Geen idee wat de barbecuegoden in 2011 voor ons in petto hebben, zeker is wel dat we een klein beetje zullen investeren in materiaal. Ook onze deelnamen aan het WK in Gronau, het NK in Hoofddorp en het BK op een nader vast te leggen locatie is een feit. Tot daar!

1 opmerking:

Anoniem zei

Verdorie, 't is hier veranderd op die acht maanden tijd... hmm... veel tijd nodig om bij te lezen!? :-)