dinsdag, maart 16

Kippenrolletjes met gewokte groenten en tijmaardappelen

Er zat er eentje op hete kolen om een gerechtje toe te voegen aan de site, iets dat alleen maar aan te moedigen is natuurlijk.

Voila, onze gevulde kippenrolletjes met gedroogde vruchten, wokgroentjes en tijmaardappelen. Goed voor een 20ste plaats.


Nodig:

Voor de kippenrolletjes:

1 hele kip uitgebeend
Ontbijtspek
Geweekte rozijnen in water of drank naar keuze
Gedroogde abrikozen in reepjes
Marinade: olie – tandoori en milde curry, zout

Voor de wokgroenten:

Gele, rode en groene paprika
Gele en groene courgette
Aubergine
Look
Rode en witte ui
Kerstomaat (geel, rood, groen)
Provençaalse kruiden
Geblancheerde mini-worteltjes (in zijn geheel)

Voor de tijmaardappeltjes:

Aardappelen, voorgekookt in de schil en in halve maantjes gesneden
Tijm, grof zeezout.

Doen:

* Kippengehakt maken van de boutjes, kruiden, beetje paneermeel en beetje losgeklopt ei er onder voegen.

* Kipfilet in portefeuille snijden en mooi plat kloppen.

* Vullen met een laagje ontbijtspek, kippengehakt, rozijnen, abrikozen en terug een laagje ontbijtspek.

* Filet mooi dichtrollen en met behulp van met olijfolie ingestreken aluminiumfolie oprollen tot een mooie rollade.

* Op de rooster leggen tot kip bijna gaar is, laten afkoelen in de folie en deze laatste vervolgens verwijderen.

* Kiprolletje in marinade laten trekken en quadrilleren op de barbecue.

* Groenten wokken naargelang gaarheid en afkruiden, worteltjes in zijn geheel even mee wokken.

* Tijmaardappeltjes wokken of op de rooster van de barbecue garen.

Afwerking:

* Met behulp van een spuitzak een ruitjespatroon op het bord aanbrengen. (Ketsjap manis, tomatenketchup, zeezout)

* Wokgroenten schikken in het midden van het bord.

* Kiprolletje onder hoek van 45° snijden en op de groenten schikken. Afwerken met bladkruiden.

Geen opmerkingen: