maandag, september 19

Qlinaria Belgisch Kampioen Culinair Barbecue

‘Qlinaria Belgisch Kampioen Culinair Barbecue’, het is een titel waar we van bij de start van ons team stiekem van droomden. We hebben ons toe 10 jaar de tijd gegeven om die titel een keertje binnen te halen. En kijk, na de ‘Wedstrijd van het Waasland’ in Sint-Niklaas gisteren mag het gewoon. Qlinaria, het barbecueteam dat in 2009 door enkele bevriende hobbykoks werd opgericht, werd er na een fijne wedstrijd Belgisch Kampioen Culinair Barbecue. Eindelijk, denk ik dan!
 
Met zes waren we, een gedecimeerd team – 2 rakkers zijn in het buitenland zeilen – dat zowel aan de KCBS (Amerikaans BBQ) als de culinaire wedstrijd deelnam. Als we eerlijk moeten zijn, dan hadden we vooraf gedacht dat de twee wedstrijden simultaan afwerken mogelijk wel voor stress zou zorgen, maar niets was minder waar. Zelden dat we zo relax aan een barbecue stonden. En dan straal je toch gewoon!
 
 
Bij de uitreiking van de prijzen voor de individuele categorieën werden we maar liefst drie keer - vis (3e plaats), varken (3e plaats), hert (2e plaats) - het podium opgeroepen. En eigenlijk hadden we nog ‘een walk’ - veggie (3e plaats) - tegoed, maar een lapsus zorgde ervoor dat dat niet het geval was. Geen probleem want de puike organisatie zette dit na de plechtigheden nog zelf recht.
 
Met drie (vier dus) podiumplaatsen begin je natuurlijk te hopen, en na de vrienden van De Smaakmakers (3e plaats) en de BBCats (2e plaats) was het onze beurt om de eerste prijs in ontvangst te nemen. Heel het team tevreden? Ik dacht het wel!

1 opmerking:

Unknown zei


Great blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol facebook.com login