zondag, februari 5

Dark Pearls - Cupcakewedstrijd

Als Qlinaria aan barbecuewedstrijden meedoet, dan moet er doorgaans een aardige som betaald. Als we dan uitgenodigd worden om vrijblijvend deel te nemen aan een wedstrijdje cupcakes maken, dan doen wij dat met plezier. Het chocolade startpakket van Jacques, met daarin de te gebruiken Dark Pearls, werd bij onze dessertenman gedeponeerd die er ongetwijfeld wel weg mee zou weten.

Gisterenavond kreeg ik het resultaat te zien en ik moet zeggen dat de cupcakes om duimen en vingers af te likken waren. Om niet te zeggen, mooi! Alvorens over te gaan tot de foto's, eerst het recept.

Ingrediënten voor 20 stuks:

220 gram melkerijboter, 15 gram oploskoffie, 125 gram zelfrijzende bloem, 50 gram cacaopoeder, 450 gram fijne kristalsuiker, 15 gram hazelnootolie, 220 gram Jacques Chocolade Callets, 1,6 deciliter water, 125 gram patisseriebloem, 3 gram natriumbicarbonaat, 4 eieren, 1 deciliter karnemelk

Doen: 

- Boter, chocolade callets, koffie en water in een steelpannetjes op een laag vuur al roerend laten smelten. Zorg ervoor dat dit niet te warm wordt en haal tijdig van het vuur.

- Zeef de bloemsoorten, het cacaopoeder en het natriumbicarbonaat in een grote ronde mengkom. Roer er de suiker door en maak een kuiltje in het midden. Schenk er de losgeklopte eieren, hazelnootolie, karnemelk en het chocolade-koffiemengesel in en spatel alles netjes ondereen tot je één homogene massa krijgt.

- Bekleed een muffinbakvorm met de papieren cupjes en schenk deze voor 3/4 vol met het chocoladebeslag.

- Bak de cupcakes in 25 à 30 minuten (controleer de garing met een prikker) af in het midden van een voorverwarmde oven op 170 ° Celcius.

 - Haal de cupcakes uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrek. Smeuïg, geweldig van smaak, bijna jammer dat ze nog gedecoreerd moeten worden.

Zodra de cupcakes afgekoeld zijn kun je aan de afwerking beginnen. Met een beetje suikersiroop, een handvol Jacques Dark Pearls, fijngehakte ongezouten pistachenoten en getempereerde witte chocolade maak je in geen tijd een prachtige 'Dark Pearls boom'. Net voor ik deze foto trok zaten er zelfs twee duiven in, maar die waren in geen tijd terug naar hun eigen nestje gevlogen.

Dark Pearls Boom
En die twee liefdesduiven, die maak je mits wat handigheid met marsepein. De Dark Pearls van Jacques zijn niet aleen handig om de ogen te maken, ze komen ook goed van pas om het eigenlijke nestje te maken. Suikersiroop zorgt ervoor dat de krokante parels op hun plaats blijven zitten, de daarentegen gaan vliegen wanneer ze er zin in hebben.

Dark Pearls liefdesnestje

Als je de foto van dit 'Valentijns liefdesnestje' één dezer ziet passeren op Facebook, zeker stemmen zou ik zeggen.

Geen opmerkingen: