maandag, juli 4

Oops - we did it again!

Het wedstrijdbarbecue├źn zit er voor dit jaar op, en afsluiten deden we met heel veel plezier op het Nederlandse Kampioenschap Barbecue te Hoofddorp. Vorig jaar, gingen we daar op onze tweede wedstrijd geheel onverwacht aan de haal met de eerste plaats, aantreden als underdogs zou dan ook niet meer gaan. Maar toch, andere concurrentie en meer/betere teams in de running... dat zorgt altijd wel voor een spannende finale.Wat de ereplaatsen betreft werd het een onderonsje tussen onze goede vrienden van Five Q uit Knesselare en Qlinaria. Daar waar wij de 1ste plaats voor het 'kipgerecht' en het 'dessert' wegkaapten, gingen onze spitsbroeders aan de haal met de 1ste plaats voor de 'makreel', het 'varken' en het 'rundsgerecht'.

Met maar liefst drie eerste plaatsen kan je normaal gezien steeds aanspraak maken op de eerste plaats in de eindrangschikking dus hadden ons dus al neergelegd bij een verdiende tweede plaats, goed voor 750 € en een medium Green Egg. Groot was dan ook onze verbazing dat niet Five Q, maar wel Qlinaria het hoogste schavotje mocht betreden.

Een mooi weekend, veel kameraadschap onder de teams, 1300 € aan prijzengeld en een fikse inox barbecue ter waarde van 1500 €. Meer moet dat niet zijn!foto © Sander

Geen opmerkingen: