maandag, juni 21

NK BBQ 2010 - foto's

Zondag was het eindelijk zover, het Nederlands Kampioenschap Barbecue. Amper een jaar na het ontstaan van Qlinaria deden we mee aan onze tweede officiële barbecuewedstrijd. Dat de titel Nederlands Kampioen 2010 niet door een Belgisch Team gewonnen zou kunnen worden wisten we van te voren, vandaar dat we het NK vooral als een voorbereiding op het Belgisch Kampioenschap zagen. We kunnen alvast zeggen dat we veel geleerd hebben.

Hierbij alvast de foto's van onze wedstrijdgerechtjes:

Rollade van kemperkip met in saffraanolie gemarineerde coquille, gegrilde kreeft, in de schil gegaarde zoete aardappel en een met limoenzest, knoflook en gerookte peper geparfumeerd botersausje. Goed voor een derde plaats in de categorie 'kip'.


Duo van Claressefilet. Eentje gegrild met ham en tomatenpesto, eentje op mesquite gerookt. Zeekraal, lamsoren gegrilde groentjes en een puree van zoete aardappel.



Traag gegaarde livarrack, barbecuewokgroentjes, in ganzevet gebakken aardappeltjes en een honingmosterdsausje.




Trio van mini wagyuburgers. Eén met foie gras en rode uienconfituur, een cheeseburger met Roquefort en eentje met een truffeleitje. Goed voor een 2de plaats in de categorie 'runds'.




Verschillende bereidingen van jonagold waaronder met vanille, kardemom en steranijs geparfumeerde appelblokjes, een gedroogd appelschijfje, een flensje met fijne vruchten, een candyapple. Goed voor de eerste prijs in de categorie 'dessert'.



Nederlands kampioen zijn we niet geworden, maar we eindigden in het eindklassement wel mooi op de eerste plaats. De volledige rangschikking kan je hier terugvinden.


Het team netjes op twee rijtjes. Van linksboven naar rechtsonder ziet u Rudi Nagels, Rob Janssen, Ronny Jacobs, Karel Janssens, Erwin Hofkens, Jan Christiaensens, Ronny Hertogs en Yves Van De Ven.

woensdag, juni 16

Nederlands Kampioenschap Barbecue - 20/6

Nu zondag 20 juni, zal een beperkte afvaardiging van Qlinaria deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Barbecue op de Landlevendagen in Ede. Als voorbereiding voor het Belgische Kampioenschap Barbecue op 29 augustus in Genk kan dat alvast tellen, ware het niet dat er iets schort met onze voorbereidingen.

Zo blijken wij allen nogal levensgenieters te zijn. Uiteindelijk komt het erop neer dat we tussen pot en pint vaak zeggen wat, en hoe we het gaan doen. De theorie in de praktijk brengen durven we wel eens te vergeten. Vandaar dat we zondag, en dit is voorzichtig uitgedrukt, misschien wel eens tikkeltje onvoorbereid voor de dag zullen komen. Wedstrijdritme is ook voorbereiding denk ik dan, en als we slecht scoren weten we direct waar het op te steken.

Zin om lang te komen om ons te zien zwoegen en zweten? Zeker doen, maar er een uitje van. Via deze link krijg je zelfs nog korting op je entreegeld. Uiteraard kom je na de wedstrijd te weten hoe we het gedaan hebben. Tenzij dat wel heel slecht was, dan zwijgen we dat liever dood…